top of page

Prosjekter og samarbeid

I Rinato samarbeider vi både med det offentlige, bedrifter og privatpersoner. Trenger du hjelp til å utvikle et konsept fra bunnen, eller har du en idé til et samarbeid som gløder i bakhodet? Vi hører gjerne fra deg! Her kan du se noen av prosjektene vi har hatt gleden av å jobbe med.

Levende gater

Vi har hatt gleden av å delta i prosjektet "Levende gater" i samarbeid med Oslo kommune.

Levende gater er et prosjekt der målet er at innbyggere skal kunne ta i bruk et gateareal, ved å stenge av deler av deler av gaten for biltrafikk, og legge til rette for aktiviteter som for eksempel byttemarked, gatefest eller lek.
De fargerike utemøblene, skapt av Rinato, fungerer som kunstneriske installasjoner i byrommet. 
Disse møblene er ikke bare funksjonelle, men representerer også en bevisst innsats for å skape et mer levende og sosialt miljø for Oslos innbyggere.
Vi er stolt av å ha vært en del av denne spennede 
reisen og ser frem til å fortsette å bidra til utviklingen av Oslo som en levende og bærekraftig by gjennom ytterligere prosjekter og initiativer.

Sammenleggbare bord

Nabolagsverten på Ulven ba Rinato lage bord til en lokal møteplass. Vi bestemte oss for å bruke restavfall som vi har hentet på byggeplasser, til å skape bord med forskjellige former. De er superenkle å legge sammen, og vi er ekstra fornøyde med at de kan settes sammen til så mange ulike konstellasjoner, alt etter som hva man trenger der og da. Her kan man bruke fantasien!

OSB-platene har en røff overflate som fungerer veldig godt som bordplate, og samtidig gir treflisene en varme til rommet bordene brukes i. Vi ville også fremheve det spennende og vakre mønsteret i platene, for vi tror det er mange som ikke har lagt ordentlig merke til hvor fine de kan være.

Utemøbler

I 2022 fikk Alna et nytt bydelshus, og det ble bygget som et bærekraftig passivhus. I tråd med kravene til selve bygget ønsket bydelen å skaffe seg utemøbler som var laget av ombruksmaterialer, slik at de også var bærekraftige. Rinato vant minikonkurransen, og etter at vi hadde designet klart, bygget vi sammen med lokale ungdommer møbler av nesten halvannet tonn europaller.

Nå kan man slå seg ned og nyte utsikten fra bydelshusets flotte takterrasse. Vi skapte stoler og bord med hjul samt flere plantekasser og benker. Alt ble malt i en glad blåfarge, og vi lagde puter til stolene og benkene, slik at man sitter komfortabelt.

Kantarellen legesenter

Med dette prosjektet fikk vi i Rinato virkelig slått oss løs kreativt. Kantarellen legesenter ønsket seg et venterom der det var litt hyggeligere å komme inn og tilbringe tid. Dessuten ønsket de seg en så grønn oppussing som mulig. Her har vi gitt hele interiøret et løft.

Vi både redesignet møbler vi har reddet fra avfallet, og skapte nye møbler fra bunnen av med restmaterialer fra byggeplasser. Blant annet designet vi et lite legobord og en bokhylle til barna. Vi gikk for en rolig fargepalett med noen innslag av livlige farger for å gi de besøkende følelsen av et friskt pust, uten at det blir overveldende.

bottom of page